Предполагаем руски обстрел принуди един от двата работещи реактора в

...
Предполагаем руски обстрел принуди един от двата работещи реактора в
Коментари Харесай

Заради обстрел: Спря един от реакторите на АЕЦ "Запорожие"


Предполагаем съветски обстрел принуди един от двата работещи реактора в АЕЦ Запорожие да спре. Обстрелът в град Запорожие стартира тази заран, когато група чиновници на Организация на обединените нации се пробваха да стигнат до централата, с цел да извършат инспекция, оповестиха международни организации.

Унищожена е украинска десантна група покрай Запорожката атомна централа, заяви съветското министерство на защитата, представено от " Ройтерс ".

" Енерергоатом ", който ръководи и четирите атомни електроцентрали в Украйна, съобщи посредством " Телеграм ", че съветският „ минометен обстрел “ е задействал „ спешна отбрана “ – прекъсване на „ работещия пети енергоблок “.

В изказването се прибавя, че " енергоблок № 6 продължава да работи в енергийната система на Украйна " и доставя електрическа енергия за личните потребности на централата.

В четвъртък нуклеарни специалисти потеглиха от гр. Запорожие, с цел да посетят окупирана от съветските военни елементи атомна електроцентрала. Те желаят да оценят възможните вреди, макар че и двете страни оповестиха за военни дейности в района.

Ръководителят на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси сподели, че задачата е наясно с " нарасналата военна интензивност в региона ", само че продължава да извършва проекта си да посети оборудването и да се срещне с личния състав.

Състоянието на най-голямата в Европа АЕЦ " Запорожие " е в риск от седмици, като Москва и Киев си разменят виновността за обстрела в покрайнините и ускоряват страховете от нуклеарна злополука.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР