Предполага се, че златото трябва да е безопасно убежище -

...
Предполага се, че златото трябва да е безопасно убежище -
Коментари Харесай

Защото златото се срива въпреки митата и волатилността на пазара?

Предполага се, че златото би трябвало да е безвредно леговище - актив, към който вложителите се обръщат по време на смутни времена. Но в средата на комерсиална война златото се насочи към промяна, изтривайки над 10 % от достигантия през предходната година връх, написа CNN.

Но за какво цената му падна?

Простият отговор е: поради мощния $. Очакванията за нови нараствания на лихвите подкрепиха силата на зелената валута. А мощният $ постоянно е неприятна вест за златото, защото металът става по-скъп за интернационалните вложители.

" Жълтият метал не съумява да записва значимо възобновяване през последните седмици макар комерсиалните напрежения, които основават неустановеност ", споделя Люкман Отунуга, анализатор в FXTM.

Не се чака Фед да увеличи лихвите още веднъж тази седмица. Но вложителите ще четат доста деликатно изказването на централната банка, изключително откакто президентът Доналд Тръмп разкритикува политиката ѝ.

Наийм Алсам, основен пазарен анализатор в Think Markets UK, счита, че в случай че Фед продължи да демонстрира убеденост в стопанската система, пазарът ще одобри това като знак за още две повишавания на лихвите през тази година. И това е неприятна вест за златото, и елементарните вложители, доста от които са заложили на скъпия метал посредством борсово търгувани фондове.

iShares Gold Trust и SPDR Gold Shares ETF, които наблюдават цената на златото, изгубиха над 6 % тази година и са покрай дъната си за последните 52 седмици.

Джон Коса, основен пазарен пълководец в Asbury Research, не счита, че краят на спада цената на златото ще пристигна скоро. В неотдавнашен отчет той съобщи, че те могат да продължат да понижават до края на годината. И предизвести, че вложителите не би трябвало да купуват " за всеки случай ", с цел да се застраховат от геополитическото напрежение.

Златото се смята за актив, при който вложителите бягат при положение на боязън. А показателят " Страх и лакомия " на CNN към момента демонстрира знаци за " лакомия " - макар волатилността на пазара и срутва на софтуерните акции.

Материалът е с изчерпателен темперамент и не е рекомендация за взимане на капиталови решения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР