Предполага се, че служители на Агенцията на ООН за подпомагане

...
Предполага се, че служители на Агенцията на ООН за подпомагане
Коментари Харесай

10% от служителите на ООН в Газа са свързани с „Хамас“

Предполага се, че чиновници на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинците и организация на работата са взели участие в нападението на „ Хамас “ против Израел. Тази вест провокира смут и редуциране на финансирането. Според данни на разузнаването, които през днешния ден разгласява „ Уолстрийт Джърнъл “, обсегът на хипотетичните връзки сред чиновниците на Агенцията на Организация на обединените нации за помощ на палестинските бежанци и терористите в линията Газа е по-голям, в сравнение с се предполагаше до момента.

Вече бе открито, че дванадесет от тях са взели участие в терористичната офанзива на „ Хамас “ в Израел на 7 октомври. Друго следствие преди този момент разкри, че в група на 3000 учители, ангажирани от UNRWA, са чествали и поздравявали клането. Днес пък американският вестник " Уолстрийт джърнъл " заяви, базирайки се на отчети на разузнаването, че към 10 % от всички 12 000 филантропични служащи на UNRWA, работещи в линията Газа, са свързани с „ Хамас “ или „ Ислямски джихад “. Информацията се основава, наред с другото, на данни от мобилни телефони, разпити на хванати бойци на „ Хамас “ и документи, открити от убити бойци, оповестява вестникът. Според вестника държавното управление на Съединени американски щати е било осведомено за резултата от следствието.

Обвиненията против чиновниците за хипотетично присъединяване в кланетата на „ Хамас “ провокираха отвращение по целия свят.

В отговор на това редица страни, в това число Германия, Съединени американски щати, Англия и Франция, краткотрайно преустановиха заплащанията си към организацията за помощ.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш желае да се срещне с представители на страните донори през днешния ден в Ню Йорк, оповестяват от Организация на обединените нации. Той се бори за в допълнение финансиране на организацията. Неговият представител Стефан Дюжарик съобщи, че генералният секретар на Организация на обединените нации е " персонално шокиран " от обвиняванията.

" Но посланието му към донорите - изключително към тези, които са прекъснали вноските си - е най-малко да обезпечат непрекъснатост на работата на UNRWA. "

Организацията на Организация на обединените нации за помощ има " десетки хиляди отдадени чиновници " в района, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който още веднъж прикани за бързо изясняване на обвиняванията. Агенцията на Организация на обединените нации за помощ играе " безусловно основна роля, с цел да подсигурява, че мъжете, дамите и децата, които толкоз обезверено се нуждаят от помощ в Газа, фактически я получават ", сподели Блинкен.

Израел прикани за цялостна промяна на палестинската организация за филантропична помощ.

" Проблемът на Агенцията не са единствено няколко гнили ябълки, взели участие в клането на 7 октомври ", цитира " Уолстрийт джърнъл " почитан израелски държавен чиновник. " Институцията като цяло е леговище за радикалната идеология на " Хамас " - съобщи служителят. " " UNRWA от дълго време е в сговор с терористите " - съобщи посланикът на Израел в Германия Рон Просор пред " Тагесшпигел ".

Дори причинителите на всеобщото ликвидиране на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 година са били ученици на учебните заведения на UNRWA, сподели той. Той приветства обстоятелството, че в този момент финансирането е спряно " в огромен мащаб ". Това обаче може да е единствено началото. " В настоящия си тип тази организация не може да способства за мира ", сподели Просор.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР