Предполага се, че схемата включва заеми за държавни предприятия в

...
Предполага се, че схемата включва заеми за държавни предприятия в
Коментари Харесай

Българката Детелина Лъсна В Международна Измама За Колосалните 2 Милиарда Долара!

Предполага се, че схемата включва заеми за държавни предприятия в африканската страна. Арестувани са и още двама обвинени, измежду които и някогашният финансов министър на Мозамбик.

Арестуваните ексбанкери са Андрю Пиърс, Сурджан Синг и Детелина Събева, съобщи BBC. В обвинителния акт на американския Окръжен съд на Ню Йорк се показва, че посредством поредност от финансови транзакции в интервала сред 2013 и 2016 година са били взети заеми за над 2 милиарда $, обезпечени от държавното управление на Мозамбик.

В хода на транзакциите обвинените са измамили вложители. Те са създавали мореплавателни планове, с цел да събират пари, посредством които да се замогнат, и " съзнателно отклонявали елементи от постъпилите заеми, с цел да платят минимум 200 милиона $ подкупи и рушвети на държавни чиновници на Мозамбик и на други лица ", гласи обвиняването на Окръжния съд в Ню Йорк.

В особено изказване на Credit Suisse се показва, че тримата някогашни нейни чиновници са упрекнати от управляващите в Съединени американски щати за " заобикаляне на вътрешния ни надзор " посредством машинация, обвързвана с държавното управление на Мозамбик. От банката означават, че не е подхванато никакво наказателно деяние против самата Credit Suisse.

Най-вероятно е единият от тримата задържани - Детелина Събева, да е с българско поданство. Според данни на формалната онлайн платформа на Британския търговски указател (Companies House), Събева е посочена като шеф на записана в Лондон компания. Там е посочено, че Събева е с българско поданство и е непрекъснато пребиваваща в Обединеното кралство.

Сред останалите двама шефове на сдружението участва името и на още един от обвинените - Андрю Пиърс, за който излиза наяве, че е жител на Нова Зеландия. Третият шеф на компанията е Доминик Шултенс, който е с немско поданство. В формалната информация на Reuters се добавя, че Събева е 37-годишна, а от данните в регистъра възрастта й съответствува - там е посочено, че тя е родена август 1981 година.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР