Предполага се, че роботите ще поемат 45% от производствените работи

...
Предполага се, че роботите ще поемат 45% от производствените работи
Коментари Харесай

Роботите ще утроят производството през 2020 г.

Предполага се, че роботите ще поемат 45% от индустриалните работи през 2020 година, което ще утрои сегашните количества, базирайки се на софтуерния пробив и по-силното съдействие с чужбина, обявиха специалисти на Световната среща на върха за сензорни технологии.

Около 13 технологии, като облачни мрежи, интернет на нещата и изкуствен интелект, ще оказват помощ за ускоряването на цялостната цифровизация на индустриалния бранш, сподели Чън Сянли, член на Националната академия по инженеринг на Съединени американски щати по време на откриването на срещата в гр. Джънджоу, провинция Хънан, предава bulgarian.cri.cn.

Над 150 компании и научноизследователски институти от страната и чужбина, измежду които Siemens, Microsoft, и Китайската национална петролна корпорация, показаха най-новите си достижения в нововъведенията на изкуствения разсъдък, промишлените роботи и сензорни приложения.

В ерата на информацията датчиците играят значима роля за насърчаването на индустриалната промяна, модерната защита и по-добрия живот. Интелигентните датчици са значима част от технологиите за защита като дронове, ракети, военни транспортни средства, изключително системите за вътрешна и външна сигурност, настояват китайските специалисти.

Производството на индустриални роботи в Китай доближи 148 000 броя през 2018 година, което е 38% от общия им брой в света. Прогнозите на Международната федерация по роботика са до 2021 година роботите в Китай да бъдат повече от 130 на 10 000 души. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР