Предполага се, че новата кола на Honda е „компютър на колела“ — с високотехнологични функции, които звучат като нещо от филм

...
Sony и Honda обединиха сили за нов вид електрическо превозно
Коментари Харесай

Sony и Honda обединиха сили за нов вид електрическо превозно средство под марката Afeela.< /p>

Axios описва прототипа на Afeela като „красив електрически автомобил“ и пример за превозни средства, които са „компютри на колела“. Автомобилът включва функции като AI, разширена реалност и виртуална реалност.

Тъй като все повече автомобили стават електрически и автономни, футуристичното изживяване на пътниците ще става все по-важно и това включва внедряването на правилния софтуер във всяко превозно средство .

Независимо от характеристиките, преходът към електрически превозни средства трябва да се случи по-рано, отколкото по-късно.

От всички източници на вредни промишлени замърсители на въздуха в САЩ, които са вредни и за хората здраве, около 30% са от транспортната индустрия.

Проучванията показват, че въпреки че батериите, необходими за електрическите автомобили, имат по-голям въглероден отпечатък от тези, използвани в колите на газ, електрическите превозни средства все пак са много по-добри за околната среда в дългосрочен план.

За щастие, автомобилната индустрия продължава да се развива към по-електрическо и по-малко замърсяващо бъдеще, като същевременно прилага специални функции.

Afeela се предлага с набор от интересни функции , като например табло със сензорен екран, което разширява ширината на автомобила и предлага филми на цял екран, дистанционно възпроизвеждане на PlayStation 5 с контролер (за пътници или за използване, когато паркирате), музика и навигация.

Той също има технология за лицево разпознаване, която стана често срещана в неотдавнашната вълна на производство на електрически превозни средства, заедно с външни екрани на предната решетка, които могат да показват времето, състоянието на зареждане или дори резултата от спортна игра.

Afeela също не е единствената автомобилна марка, която прилага този вид технологии. TCD наскоро съобщи, че марката за луксозни автомобили Genesis обяви, че нейният електрически SUV GV60 вече може да се управлява с помощта на авангардна биометрична технология.

„Afeela представлява нашата концепция за интерактивна връзка, при която хората усещат усещането за интерактивна мобилност и където мобилността може да открива и разбира хората и обществото чрез използване на сензори и AI технологии,” каза главният изпълнителен директор на Sony Honda Mobility Ясухиде Мизуно, както е съобщено от The Verge.

Историята продължава

Екстериорът на автомобила ще бъде оборудван с повече от 40 сензора, включително камери, радар, ултразвук и лидар, които значително ще подобрят способността му да открива обекти и да работи автономно, според The ​​Verge.

Sony Honda Mobility, съвместното предприятие, отговорно за марката Afeela, възнамерява да започне подаване на поръчки през 2025 г., а доставките в Съединените щати са планирани да започнат през 2026 г.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за седмични актуализации за най-готините иновации, подобряващи живота ни и спасяваме нашата планета.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР