Предполага се, че над 60 мигранти са се удавили при

...
Предполага се, че над 60 мигранти са се удавили при
Коментари Харесай

Над 60 мигранти са се удавили край Либия

Предполага се, че над 60 мигранти са се удавили при корабокрушение край крайбрежията на Либия , оповестиха от Международната организация по миграция /МОМ/. Позовавайки се на информация от оживели , организацията на Организация на обединените нации заяви през вчерашния ден, че корабът е напуснал град Зувара с към 86 души на борда . Високи талази са залели плавателния съд и 61 мигранти , измежду които деца , са изчезнали и се считат за мъртви.

Либия е измежду главните насочни точки на мигрантите, които се пробват да прекосят Средиземно море и да влязат в Европа . От МОМ пресмятат, че над 2200 души са се удавили при опит за прекосяване единствено тази година, което го прави един от най-опасните миграционни направления в света.

Агенцията заяви, че множеството от жертвите при последния случай са от Нигерия , Гамбия и други африкански страни, предава Agence France-Presse. Освен това се показва, че 25 оживели са били трансферирани в либийски център за задържане и им е оказана здравна помощ.

Пишейки в X, представител на МОМ дефинира броя на починалите за тази година като „ трагично число, което за жалост демонстрира, че не се прави задоволително за спасяването на животи в морето “.

През юни минимум 78 души починаха , а други 100 бяха избавени , откакто рибарска лодка потъна край Южна Гърция . През Средиземно море постоянно минават десетки мигранти, натъпкани в лодки, които са прекомерно дребни, с цел да бъдат безвредни. Тези, които подхващат рисковото пътуването, нормално се надяват да стигнат първо до Италия, преди да поемат към други страни в Европа, някои бягат от спор или гонене, а други си търсят работа. Повече от 153 000 мигранти са пристигнали в Италия тази година от Тунис и Либия, демонстрира статистиката на организацията на Организация на обединените нации за бежанците.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР