Предполага се, че мълния е причинила гибелта на стадо от

...
Предполага се, че мълния е причинила гибелта на стадо от
Коментари Харесай

Предполага се, че мълния е убила стадо слонове в Индия

Предполага се, че гръмотевица е предизвикала гибелта на стадо от 18 диви азиатски слона в отдалечените елементи на Североизточна Индия, оповестяват международните организации.

Слоновете, измежду които пет дребни, са открити мъртви по време на дъждовете в предпазения горски резерват Кондали в щата Асам, оповестява представителят на локалната горска работа Джаянта Госвами. Горската защита е стигнала до отдалечения регион в четвъртък, където е намерила 14 мъртви животни на върха на рид, а останалите четири - в подножието му.

Според предварителните отчети на ветеринарите, слоновете са били изумени от гръмотевица, само че се чакат резултатите от аутопсиите, с цел да се откри точната причина за гибелта им.

Щатът Асам е дом на към 6000 или повече диви екземпляра от типа Азиатски слон, които непрекъснато излизат от горите в търсене на храна.

Природозащитниците насочат апели към държавното управление да предотврати похищенията на хората и да сътвори свободни коридори за безвредно напредване на слоновете сред горите. През последните години диви слонове навлизаха в селата, унищожаваха реколтата и даже отнемаха човешки животи.

Министърът на горите на Асам Паримал Суклабайдия, представен от Франс прес, съобщи, че е надълбоко тъжен от гибелта на слоновете.

В Индия живеят близо 30 000 слона или към 60% от популацията на диви слонове в Азия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР