Предпочитам намаляване на данъците с цел растеж на икономиката вместо

...
Предпочитам намаляване на данъците с цел растеж на икономиката вместо
Коментари Харесай

Тръс: Предпочитам намаляване на данъците пред енергийни помощи

Предпочитам понижаване на налозите за напредък на стопанската система вместо даване на директна поддръжка на семействата, изправени пред невиждано повишение на сметките за сила, съобщи Лиз Тръс, фаворитката в конкуренцията за мястото на Борис Джонсън като министър-председател на Англия, предава Ройтерс.

Благотворителни организации, бизнес групи и политици приканиха Тръс и нейния противник, някогашния финансов министър Риши Сунак, да посочат по какъв начин ще оказват помощ на британците да се оправят с плануваното 82% нарастване на цените на силата през октомври.

Сунак, който като министър на финансите през май дефинира пакет от 15 милиарда паунда за подкрепяне на семействата, които се борят с възходящите сметки за сила, даде обещание по-пряка поддръжка, до момента в който Тръс съобщи, че избира понижаване на налозите пред подаяния.

Запитана неведнъж за какво изключва даването на директна поддръжка за семействата, Тръс съобщи пред кореспонденти: " Не имам вяра хората да бъдат облагани с най-високите налози от 70 години насам, а по-късно да им бъдат връщани личните им пари. "

" Няма да пиша бюджета авансово. Ще забележим каква ще е обстановката през есента, само че се наемам да осигуря поддръжка за хората ", сподели Лиз Тръс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР