Предпазните маски тип N95 и KN95 могат да се използват

...
Предпазните маски тип N95 и KN95 могат да се използват
Коментари Харесай

Как да използваме предпазните маски от типа N95 и KN95?

Предпазните маски вид N95 и KN95 могат да се употребяват неколкократно, споделят специалисти пред Асошиейтед прес. Според Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати медицинските служащи могат да употребяват една маска вид N95 до пет пъти. Експерти акцентират обаче, че отговорът на въпроса какъв брой пъти може да се употребява зависи от метода, по който тя се използва.

Да я носим, до момента в който отиваме на пазар е изцяло друго от това да я носим през целия ден, до момента в който сме на работа. Времето, през което се носи защитното средство за лице, е по-важно от това какъв брой постоянно го използваме, споделя Ричард Флаган, който изследва маски и аерозоли в Калифорнийския софтуерен институт. Той предлага в общия случай използването на маска N95 да се ограничи до два до три дни.
Задължително носене на по-качествени маски - държавното управление го разисква
Обсъжда се в Министерския съвет дали да не бъде наложено наложително носене на по-висок клас маски - FFP2. Това сподели шефът на Нац...
Прочети повече
С всеки мирис, който поемаме, до момента в който сме с маска N95, върху нея се натрупват частици, изяснява Флаган. Ако е уловила повече частици, дишането ще е по-затруднено. Това лимитира качествата на маската. Ластичната лента също може да се износи или да не прилепва маската компактно до лицето. Тя може също по този начин да се зацапа или да се изпоти при спортуване.

Ако забележите сходна смяна, значи е време да спрете да я ползвате, даже да сте я носили единствено няколко часа. И защото маските N95 не могат да се перат, те би трябвало да се изхвърлят, когато към този момент не са годни за приложимост.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР