Предотвратихме 12 опита за атаки с дронове, предприети от кюрдски

...
Предотвратихме 12 опита за атаки с дронове, предприети от кюрдски
Коментари Харесай

Турция: Кюрдите действат като ИД

Предотвратихме 12 опита за офанзиви с дронове, подхванати от кюрдски терористи, обявиха от турското военно министерство пред локалния в. Сабах.

От силовото ведомство обявиха, че през миналите две седмици основаната в Сирия кюрдската милиция Съюз за отбрана на народа (СЗН) е изпратила дванадесет безпилотни самолета. "Ние свалихме летателните апарати в пограничните със Сирия провинции Шърнак, Шанлъурфа и Газиантеп ", съобщи представител на министерството на защитата в Анкара. Той добави, че кюрдите активизираха активността си поради предстоящата турска военна интервенция в Северна Сирия.

"Терористите бяха притиснати в ъгъла и започнаха последна борба ", съобщи още военният. Той също уточни, че СЗН стартира да употребява дронове откакто са били научени от бойци на "Ислямска страна " (ИД). "Кюрдите работят като джихадистите ", безапелационен бе военният.

Турският президент Реджеп Ердоган в края на предходната година разгласи, че ще стартира интервенция против терористи на изток от река Ефрат. Евентуалната акция е ориентирана против СЗН и други милиции на иранския етнос, считани от Анкара за поделение на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Кюрдските милиции са съдружник на Съединени американски щати в битката им против ИД в Близкия изток.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР