Предотвратено е разпространението на огромно количество марихуана. В имот в

...
Предотвратено е разпространението на огромно количество марихуана. В имот в
Коментари Харесай

Ветеринар, инспектор в Агенцията по храните, разпространявал марихуана

Предотвратено е разпространяването на голямо количество марихуана. В парцел в шуменския квартал " Дивдядово " са открити близо 300 растения в друг етап на сушене, а в землище на смядовското село Янково- още 51 засадени растения.

Това оповестиха на брифинг шефът на ОД на МВР- Шумен старши комисар Ялчън Расим и административният шеф на Окръжната прокуратура в града Маргарита Георгиева, съобщи Българска телеграфна агенция.

Работата по случая почнала преди към 15 дни, след получен сигнал, че в къща в " Дивдядово " се отглежда марихуана. Криминалисти открили ползвателя на парцела и транспортното средство, с което се придвижвал.

На 9 октомври, към 18.40 часа, на ул. " Генчо Панайотов " в Шумен полицейски екип спрял за инспекция К.К./32г./, който бил зад кормилото на автомобил " Нисан Терано ". Той е ветеринарен доктор и контрольор в Агенцията по храните.

Извършена му била инспекция с дръг тест, който отчел позитивна на канабис проба. Заради острия аромат на марихуана било осъществено претършуване в лекия автомобил, а по-късно - в къщата в шуменския квартал.

Във всички пространства в парцела били открити растения, сложени за сушене, с височина сред метър и метър и половина. Иззети са 298 отрязани растения, както и девет полиетиленови чували със суха листна тревна маса, като общото количество било към 80 кг.

В хода на подхванатите спомагателни мероприятия, благодарение на следово куче, в мощно пресечена и мъчно налична околност в землището на село Янково, е открит и имот от към 500 кв.м. със засадени 51 растения с друга височина и листна корона. За растежа на канабисовите растения грижи полагал К.К., който ги поливал и торил от време на време. Някои от тях достигнали височина 3,90 метра, а другите били сред 1,70 и 2,50 метра. Растенията били конфискувани.

К.К. е арестуван за период до 24 часа в районното ръководство на Шумен. Той не е престъпно проявен. Делото е трансферирано в Окръжната прокуратура в Шумен.

Ялчън Расим сподели, че откогато е шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен това е най-голямото конфискувано количество марихуана на територията на регионалната дирекция на полицията. Той посочи, че от един грам марихуана могат да се създадат три цигари. Една цигара с наркотичното вещество се продава сред 8 и 10 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР