Предотвратена е продажбата на около 850 литра дизелово гориво; задържан

...
Предотвратена е продажбата на около 850 литра дизелово гориво; задържан
Коментари Харесай

Извършител на кражби на гориво от резервоарите на товарни автомобили е задържан на място

Предотвратена е продажбата на към 850 литра дизелово гориво; арестуван е и евентуалният покупател на горивото
До сполучливата реализация се стигнало след дейни оперативни дейности, подхванати след добита информация за обири на гориво от резервоари на спрели на отмора тежкотоварни коли. След разбор на събраните данни, към 6 часа през вчерашния ден, е стартирала и профилирана интервенция на криминалисти от ОДМВР-София и сътрудниците им от РУ-Елин Пелин. Така, в местността „ Топли дол “ край автомагистрала „ Хемус “, те засекли осъждан мъж от Ботевград, натоварил в лек автомобил „ БМВ “ туби с дизелово гориво, отнето директно преди този момент от три тежкотоварни автомобила, паркирани на самостоятелен тир паркинг в региона. В опит да осуети полицейските дейности, уличаващи го в кражбата, рецидивистът опитал да избяга от мястото на закононарушението, при което е самокатастрофирал с автомобила. При огледа, от колата са конфискувани 24 туби, съдържащи дизелово гориво с общо тегло към 850 литра.
В рамките на акцията, на остарелия път София – Ботевград под виадукта, в полицейския капан попаднал и евентуалният покупател на краденото гориво – гражданин на с. Врачеш, с товарен автомобил „ Форд Транзит “.
Двамата са арестувани в полицейския арест за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 195, ал.1, т.3 и т.4 от Наказателен кодекс. Действията по следствието не престават под управлението на прокуратурата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР