Предоставят 100 млн. лева за заплати на военни и цивилни

...
Предоставят 100 млн. лева за заплати на военни и цивилни
Коментари Харесай

Дават 100 млн. лв. за заплати на военни и цивилни в МО

Предоставят 100 млн. лв. за заплати на военни и цивилни в Министерството на защитата. Това взеха решение на днешното си съвещание министрите от кабинета " Петков ", оповестиха от МО.

Парите са за сметка на други планувани разноски в държавния бюджет. Тези средства, както и проектите за дейно харчене на средствата в системата, ще дадат опция за увеличение на приходите на военнослужещи и цивилни.
 В актуализацията на бюджета няма пари за нарастване заплатите на военните
В актуализацията на бюджета няма пари за нарастване заплатите на военните

Не са планувани и средства за планове за Сухопътни войски

В последните години Министерството на защитата и Българската войска изпитват съществени проблеми да покачат мотивацията за постъпване , осъществяване и задържане на работа на военнослужещите и цивилните чиновници. Военният министър Драгомир Заков счита че тези проблеми водят и до липса на вероятности за младите военнослужещи.

Министър Заков сложи необикновен фокус и върху ефикасното консумиране на средства в системата на Министерството на защитата . Този метод действително разрешава повишение на заплатите в бранша, както и да се реши един от главните проблеми, който касае военнослужещите в последните месеци - увеличението на порциона. Според министър Заков може да има опция да се покачат и така наречен квартирни в последното тримесечие на годината .

Във военното ведомство работят и за превъзмогване на сериозния проблем с несъответствието в приходите в системата , както и за изчистването на някои систематични неточности, които водят до липса на вероятност в развиването на младите военнослужещи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР