Предоставянето оръжие на Украйна нe въвлича други държави във война.

...
Предоставянето оръжие на Украйна нe въвлича други държави във война.
Коментари Харесай

Кулеба: Предоставянето оръжие на Украйна нe въвлича други държави във война

Предоставянето оръжие на Украйна нe въвлича други страни във война. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от " Укринформ "

Той направи изказването по време на взаимен брифинг с френския министър на Европа и външните работи Катрин Колона в Киев, заяви " Укринформ ".

Кулеба прикани да не се обръща внимание на изказвания на съветски публични лица или някои европейски политици или интелектуалци като: " Не давайте на Украйна никакви оръжия, в противоположен случай това ще ни въвлече във войната ".
 Зеленски: Необходимо е още оръжие на Украйна
Зеленски: Необходимо е още оръжие на Украйна

Според управляващите в Украйна, от 24 февруари до 25 май са премахнати към 29 450 съветски бойци

" Нищо няма да ви въвлече във войната, до момента в който вашите бойци не стартират да се бият за нас. Ние, ще ви припомня, в никакъв случай даже не сме молили вашите бойци да се бият за нас. Ние знаем по какъв начин да побеждаваме. Ние знаем по какъв начин да се бием. Дайте ни всички нужните оръжия и ние ще победим и никой в ​​света няма да бъде замесен в тази война ", сподели Кулеба.

Външният министър акцентира, че Русия не желае никой да оказва помощ на Украйна, с цел да могат съветските войски да убият колкото се може повече украинци, да завземат колкото се може повече територия: " Ето за какво те (руснаците) заплашват всички с ужасни последствия за поддръжката на Украйна, само че истината е явна. "
 Жозеп Борел: Европейски Съюз няма да допусне Украйна да остане без оръжие
Жозеп Борел: Европейски Съюз няма да допусне Украйна да остане без оръжие

Според него в този момент войната била в " сериозен миг "

На 25 май Кулеба сподели, че Украйна няма да направи отстъпки на Путин, защото тактиката за неговото успокояване от 2014 година до началото на пълномащабната инвазия към този момент се е провалила и няма шансове за триумф в бъдеще.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР