Предоставянето на въоръжение за Украйна, без да са въведени нови

...
Предоставянето на въоръжение за Украйна, без да са въведени нови
Коментари Харесай

Радев против да даваме оръжие на Украйна

„ Предоставянето на въоръжение за Украйна, без да са въведени нови мостри като заменяне, ще задълбочи недостига на качества за дълъг интервал от време и то в изискванията на влошаваща се среда за сигурност, освен на север от нас, само че и на Балканите ”. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти на образователния полигон „ Ново село ”, където участва на формалната гала по вдишване на ролята на Ррамкова страна от Италия за бойната група на НАТО, която ще бъде ситуирана на територията на България.

„ Всяка страна, член на Алианса, би трябвало да може да разчита на неговата поддръжка. И всяка една страна би трябвало да е в положение да генерира модерни качества ”, сподели Радев.

„ След четири консултативни съвета по национална сигурност желая да припомня, че няма място за повече оправдания за отсрочване на модернизацията. От 3 десетилетия българските политици реформират Българската войска по конюнктурни съображения и резултатът го знаем – съкращения, липса на финансиране, липса на ново въоръжение, недостиг от качества. В никакъв случай да не се политизират проблемите на Българската армията. Поне в това поле да се работи в единение ”, прикани президентът.

Той е безапелационен, че би трябвало да има рационализация на армията и би трябвало да има промяна на въоръжението. „ Буксуването на модернизацията е на първо място вследствие на отлагането и отменяне на множеството стратегии за рационализация ”, сподели Радев.

Според президента „ хора, облечени във власт ”, са погазвали военната експертиза.

„ Домогването до властта би трябвало да изключва некомпетентността и лъжата, която някои хора непрестанно популяризират. Същите участваха в няколко Народно събрание и спъваха години наред модернизацията. Сега бързат да дават въоръжение на Украйна, без да са въвели нищо ново и по този начин да ни лишат от това, което имаме сега ”, сподели Радев.

„ Мантрата, че като дадем оръжие на Украйна, ще получим въоръжение подарък от НАТО, издава рискова доверчивост или тежка непросветеност. Това са комплицирани процеси, които лишават години и ще би трябвало да си платим ”, сподели Радев.

Той не сподели по кое време ще даде първият мандат за сформиране на държавно управление. „ Нека първо се образуват парламентарните групи и ще пристъпим към съвещания, с цел да чуя вижданията на партиите и по този въпрос ”, сподели Радев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР