Предоставянето на първите шест самолета F-16 на Украйна от Дания

...
Предоставянето на първите шест самолета F-16 на Украйна от Дания
Коментари Харесай

Дания отлага прехвърлянето на F-16 в Украйна с до 6 месеца

Предоставянето на първите шест самолета F-16 на Украйна от Дания ще бъде забавено с до шест месеца. Това оповестява Министерството на защитата на Дания, съобщи вестник Berlingske, представен от " Фокус ".

Очакваше се шестте самолета да бъдат изпратени на Украйна към Нова година.

При настоящия график обаче дарението се чака да се реализира през второто тримесечие на 2024 година, съгласно информацията от ведомството.

Според министерството към момента не са изпълнени редица условия, с цел да може Украйна да употребява дарените изтребители, написа датският вестник.

" Наред с други неща, става въпрос за завършване на образованието на украинския личен състав, който ще експлоатира самолетите след дарението. Графикът за образованието зависи от няколко фактора, като да вземем за пример оборудването и метеорологичните условия. Освен това интернационалната коалиция към момента работи, с цел да подсигурява, че в Украйна са обезпечени нужната логистика и инфраструктура ", са показали от ведомството за Berlingske.

В момента шестима украински водачи се образоват на самолети F-16 в Дания.

Механиците и другият наземен личен състав също би трябвало да бъдат подготвени, с цел да се обезпечат логистични вериги за муниции и аварийни елементи, а физическите условия на украинските летища би трябвало да бъдат подготвени.

Очакванията са, че през 2024 година от Дания в Украйна ще бъдат изпратени нови осем самолета F-16, а през 2025 година още пет.

Не е известно дали и тези доставки няма да бъдат отсрочени.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР