Предоставянето на каски и бронежилетки за Украйна е част от

...
Предоставянето на каски и бронежилетки за Украйна е част от
Коментари Харесай

Георги Цветков: Батальонната група на НАТО у нас ще има възпираща функция

" Предоставянето на каски и бронежилетки за Украйна е част от военната помощ. Имаме опция да помогнем с боеприпаси, патрони, снаряди. Поддържането на такива ресурси е целесъобразно, в случай че имаме такова съоръжение, само че ние вървим към превъоръжаване - тези ресурси ще се трансфорат в остатък, в този момент е добра опция да се освободим от него, а не да изразходваме по-късно средства за унищожаването им ", това сподели в " Офанзива “ доцент Георги Цветков, учител по отбранителна политика и обмисляне във Военната академия " Георги Стойков Раковски ".

Според него руснаците припомнят, че нуклеарно оръжие може да бъде употребявано и превантивно, те желаят да продължат с напън към Запада да не изпраща оръжия на Украйна.

" Ако се употребява лимитирано нуклеарно оръжие, тактическо оръжие, то е, с цел да се види какъв е ответният удар - подчинение или задействане на цялостния потенциал за отговор ", сподели още доцент Цветков.

За задачата на батальонната група на НАТО у нас експертът съобщи, че ще има възпираща функционалност.

" Те няма да спрат съветска инвазия, само че са там, с цел да възпират такива дейности ",

" Не би трябвало да изключваме превантивни дейности на НАТО в Молдова, само че към този момент това не се случва, защото Молдова не е член на Алианса ", добави доцент Георги Цветков.

" В този спор най-големи изгоди ще има от Противовъздушна отбрана установки, както противокорабни системи ", счита Цветков. Той бе безапелационен, че не дава отговор на истината изказванието, че в Шабла ще бъдат разполагани ракети, с които да се насочат удари към Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР