Преднината на Луиз Инасио Лула да Силва пред сегашния държавен

...
Преднината на Луиз Инасио Лула да Силва пред сегашния държавен
Коментари Харесай

Лула да Силва води пред Болсонаро с 13 пункта месец преди вота

Преднината на Луиз Инасио Лула да Силва пред настоящия държавен глава Жаир Болсонаро в акцията за президентските избори в Бразилия през другия месец е намаляла до 13 пункта, което усилва вероятността от втори тур. Това сочат резултатите от нова анкета, съобщи Франс прес.

За някогашния държавен водач (2003-2010 г.) от левицата на първия тур на 2 октомври считат да гласоподават 45 на 100 от запитаните. 32 % от респондентите поддържат крайнодесния президент, демонстрират данните на центъра " Датафоля ". Според тях при възможен балотаж на 30 октомври Лула ще завоюва против Болсонаро с 53 против 38 %.

Тази анкета е първата след първите диспути от акцията в неделя, по време на които Лула и Болсонаро си размениха тежки обвинявания и съгласно анализатори са посочили недостатъци, отбелязва Агенция Франс Прес.

Двамата изпреварват с голяма разлика останалите претенденти на тези избори, които се обрисуват като най-поляризираните в Бразилия от десетилетия.

Подкрепата за третия участник по брой на гласовете - левоцентристкия претендент Сиро Гомис, съгласно новата анкета е 9 на 100, а за идващия - сенаторката Симоне Тебет от центристкото Бразилско демократично придвижване - 5 %.

Центърът " Датафоля " е интервюирал в сряда и четвъртък 5 734 души от 285 града в Бразилия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР