Предназначен е за контрол на чувствителни въздушни пространстваDroneBullet отстрелва“ чрез

...
Предназначен е за контрол на чувствителни въздушни пространстваDroneBullet отстрелва“ чрез
Коментари Харесай

DroneBullet сваля квадрокоптери като зенитна ракета

Предназначен е за надзор на чувствителни въздушни пространства

DroneBullet „ отстрелва “ посредством честотни сигнали съмнителните квадрокоптери (източник: AerialX)

Новите приложения на безпилотните летателни апарати не престават да се роят (къде положителни, къде не толкова), по тази причина се роят и методите да бъдат лимитирани „ набезите “ им. Предназначен за управляващите, които желаят да управляват чувствителни въздушни пространства, DroneBullet на канадския стартъп AerialX дебютира на тази сцена с предостатъчно тежък метод: компанията твърди, че това устройство „ отстрелва “ посредством честотни сигнали съмнителните квадрокоптери.

Независимо какъв брой легални са средствата за атакуване на непознати безпилотни летателни апарати, до момента в който такива машинки кръжат из въздуха, продуктите за битка с тях ще стават все по-хитри и сполучливи. Методът на портативните анти-дрон средства като DroneShield е незабравим образец.

Този апарат облъчва дроновете с електромагнитни талази на вярната периодичност, тъй че да се блокират радиосигналите, употребявани за дистанционно управление – което на процедура смъква дроновете на земята.

Други, по-малко пасивни подходи включват образование на хищни птици да ловят дронове, хващане в мрежи, хвърлени от други дронове, а даже и пукотевица с пушки. DroneBullet на AerialX е сякаш е по-близък по философия към последните и макар че компанията не разкрива прекалено много за това по какъв начин работи технологията й, явно е в „ стелт режим “.

Все отново видео, показано от компанията, показва технологията в деяние. В него виждаме неизвестен водач на дрон с явно нездрави планове да зарежда постоянен квадрокоптер с експлозиви и да го придвижва към незнайна цел.



Нашият основен воин не знае, че го чака DroneBullet на AerialX. Той има форма на ракета и четири свои лични витла, които се комбинират с способ за машинно самообразование и програмен продукт за машинно зрение, с цел да излети и да се придвижи към своята цел. Следва „ мощен удар “ и злокобният дрон пада на земята, а непокътнатият DroneBullet се прибира.

Технологията на AerialX разчита на микро-детектори, с цел да се прицелва в дронове, които навлизат в избрани сектори от въздушното пространство, като да вземем за пример над летище или зала за концерти. Автоматично смъкват незнайното въздухоплавателно средство на несъмнено място.

С сходни благоприятни условия, системата се смята уместно решение за правоприлагащите или отбранителните сили, които се пробват да пазят сензитивните въздушни пространства и да бранят жителите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР