Предмети като мебели, произведения на изкуството, бижута и сувенири, които

...
Предмети като мебели, произведения на изкуството, бижута и сувенири, които
Коментари Харесай

Продават на търг вещи на Джина Лолобриджида

Предмети като мебели, творби на изкуството, бижута и сувенири, които принадлежат на починалата италианската кино звезда Джина Лолобриджида ще бъдат продадени на търг в Генуа на 28 и 29 май, съобщи ДПА.

Сред движимостите е и часовник, който Лолобриджида в миналото получава като подарък от кубинския революционен водач Фидел Кастро.

В края на 70-те години на предишния век италианската актриса прави сполучлива втора кариера като фотограф. Един от предлаганите експонати е фотоапаратът, с който Лолобриджида прави портретни фотоси. С него тя снима персони като артиста Пол Нюман, художника Салвадор Дали и дипломата Хенри Кисинджър.

Фотоапаратът е с нея и при визитата ѝ в Куба, когато снима и интервюира Кастро. На собствен ред той ѝ донася цифров ръчен часовник с надпис „ за Джина с удивление “. По време на визитата си в Рим, кубинският водач споделя „ Дойдох да видя папата и Лоло “.

Освен бижута на търга ще бъдат препоръчани сицилиански дървен долап, инкрустиран с корали и черупки от костенурки, чифт мечове от кино лентата „ Най-красивата жена на света “, култивиран столове от китайски порцелан, съветски икони и статуи на тибетски богове.

В продължение на десетилетия Лолобриджида е една от най-известните актриси в света. Сред най-значимите ѝ филми са „ Трапец “, „ Фанфан Лалето “ и „ Гърбушкото от Нотр Дам “.

Тя умира през януари 2023 година на 95 години.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР