Предложили сме изграждането на втория мост на Аспарухово да е

...
Предложили сме изграждането на втория мост на Аспарухово да е
Коментари Харесай

Премиерът не спести коментар и за градежа на втори Аспарухов мост

Предложили сме построяването на втория мост на " Аспарухово " да е на правилото на публично-частното партньорство. Това заяви във Варна премиерът Бойко Борисов, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Борисов не даде детайлности към по този начин дебатираната тематика, само че с единственото изречение, което сподели, стана ясно, че се мисли в посока на построяването на второ мостово оборудване. 

Припомняме, че тематиката разяснява и зам.-министъра на Министерство на регионалното развитие Николай Нанков при визитата си във Варна наскоро. По мотив на съществуващия план за втори Аспарухов мост и настояването на варненци за неговото осъществяване той съобщи:

" Имало пари в Брюксел? То там да не е една каса, която някой да отиде и да я отвори... Питам аз, къде са тия 700 млн. лева? Това е нещо в областта на научната фантастика, само че не са действителните и обективните благоприятни условия. Добре, че се даде опция с Общия организационен проект да се мисли за развиването на града като цяло и за премостване с втори мост. Ние там имахме амбициозната задача през 2019 година да стартираме с предпроектните изследвания и с разбор на терени, които след това ще бъдат отчуждавани, откакто приключат геоложките изследвания. Но това е една далечна вероятност. Ако би трябвало да сме реалисти 6-7 години оттук-нататък можем да мислим за втори Аспарухов мост. Раничко е още, само че трябва да стартираме от някъде. Сега измежду целите ни е да си оправим остарелия Аспарухов мост, да си оправим Автомагистрала " Хемус ", каза Николай Нанков.

Днес и министър председателят Бойко Борисов насочи вниманието към построяването на Автомагистрала " Хемус " като един от главните цели на държавното управление, касаещи Варна и района.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР