Предложихме вариант, който е най-щадящ за държавния бюджет, заяви министър

...
Предложихме вариант, който е най-щадящ за държавния бюджет, заяви министър
Коментари Харесай

Показаха системата за видеонаблюдение и заснемане на изборите


„ Предложихме вид, който е най-щадящ за държавния бюджет ”, съобщи министър Георги Тодоров по време на демонстрацията на системата (снимка: МЕУ)

Министерство на електронното ръководство показва през вчерашния ден пред публицисти системата за видеонаблюдение и видеозаснемане при преброяване на бюлетините след края на изборния ден.

„ Независимо от късото време и редица провокации, като недостига на време и неналичието на покритие от телеком операторите на някои места в страната, предложихме вид, който е най-щадящ за държавния бюджет ”, съобщи министърът на електронното ръководство Георги Тодоров по време на демонстрацията.

Отчитайки обстоятелството, че в границите на Европейския съюз, този развой се случва за първи път в България, за Министерство на електронното ръководство това бе голямо предизвикателство, сподели още министър Тодоров и добави, че МЕУ е готово и с логистиката на техническите устройства към изборните секции.

Демоверсия на Портала, от който ще има лъчение и ще може да се гледа видеото от всяка една секция след края на вота, както и обучителен материал с видеоинструкции, показа Ивайло Филипов, изпълнителен шеф на „ Информационно обслужване ” АД.

Видеонаблюдението и видеоизлъчването ще се реализира през особено приложение, създадено от компанията. Мобилните устройства употребяват само програмен продукт, нужен за процеса по видеонаблюдение и видеозаснемане.
още по темата
По време на демонстрацията бе очебийно, че виновен за реализирането на видеоизлъчването и видеозаснемането е ръководителят на съответната СИК. Всеки от тях ще получи цялостен комплект, който ще съдържа самото устройство, трипод (стойката за позициониране), два плика с документи – за тестване  на системата в предизборния ден и с документите за самия избирателен ден.

Тестът на системата в деня преди изборите е второто, двойно подсигуряване, за това, че  мобилните устройства действат вярно. Преди да бъдат изпратени към СИК, мобилните устройства ще бъдат заредени в „ Информационно обслужване ”, ще им бъде конфигурирано приложението и ще преминат през тест и инспекция.

В два следващи дни екипът на МЕУ показва системата за видеонаблюдение и видеозаснемане при преброяване на бюлетините след края на изборния ден пред членовете на Консултативния съвет на ИКТ общността и записаните политическите партии за присъединяване в изборите за народни представители.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР