Предложихме едно решение за високите цени на тока - да

...
Предложихме едно решение за високите цени на тока - да
Коментари Харесай

Димитър Манолров: Предложихме да бъде променен Закона за държавния резерв, за да се намалят високите цени на тока

" Предложихме едно решение за високите цени на тока - да бъде изменен закона за държавния запас, тъй че да получи опцията да изкупува електрическа енергия, на цена покрай индустриалната. След това на тази цена да я продава на бюджетните организации - лечебни заведения, детски градини, учебни заведения и водоснабдителните предприятия ". Това съобщи президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов в студиото на " Денят онлайн ".

По думите му тъкмо това е групата платци, които няма от кое място да компенсират разноските си за ток - организациите на бюджетна прехрана. " Те са с контролиран доход и нерегулиран разход. Някои от тях са в механически банкрут. Предложението ни ще важи до края на рецесията, а не до момента в който трае изключителното състояние ", уточни той. И допусна, че най-вероятно ще се наложи да се теглят заеми, с цел да се покриват потребностите от подкрепяне.

Според него на среща на синдикати, работодателските организации и министъра на труда е имало бурни възражения против схемите за обезщетения. " Според работодателите те няма да свършат никаква работа. Новите ръководещи бързат и желаят да се покажат, само че би трябвало да съветват замислите и дейностите си с Тристранния съвет ", счита Манолов.

Мнението му е, че е обикновено да сме по-толерантни към новата власт. " Председателят на НСТС би трябвало да бъде или министърът на труда, или на финансите ", акцентира президентът на КТ " Подкрепа ".

Относно забележките на Брюксел по Плана за възобновяване Манолов разяснява, че енергийните рекомендации не са работа на Европейска комисия. " Нямаме равни условия с никоя страна членка, че да желаят от нас същите периоди. Това е цялостен парадокс. Единствено споделят какво затваряме, само че не и какви предприятия ще отворим, безапелационен е той. И дефинира рекомендациите като ритуално самоубийство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР