Предложих на министър-председателя група за натиск от историци и филолози,

...
Предложих на министър-председателя група за натиск от историци и филолози,
Коментари Харесай

Проф. Овчаров: Предложих на премиера група от историци, които по-твърдо да защитят българската позиция

 Предложих на министър-председателя група за напън от историци и филолози, която да изяснява позицията ни за Македония в Европа и Съединени американски щати. Това разяснява пред " Фокус археологът проф. Николай Овчаров. Според него в състава ѝ наложително би трябвало да влезе проф. Пламен Павлов, както и проф. Кирил Топалов, тъй като те могат по-твърдо да пазят българската позиция, като последният също е изразил предпочитание да се включи в сходна самодейност. 

" Нямам нищо срещу нашите членове на историческата комисия. Те са доста положителни експерти, положителни учени, само че се видя, че са много меки. Със северните македонци би трябвало по-твърдичко. Ще напомня обичаните ми думи на македонеца Андрей Ляпчев за това по какъв начин би трябвало да се работи: " Со кротце, со богатство и со малко кютек ", в случай че се постанова ", съобщи Овчаров.

По думите му непрестанно сме в обстановка на отбрана по отношение на югозападната си съседка.

" Ние Майка България, както те присмехулно от време на време ни назовават, непрестанно отстъпваме ", разяснява още проф. Овчаров.

Той акцентира, че би трябвало да се премине в нахлуване, да се изяснява българската позиция и то с исторически обстоятелства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР