Предложих на Мария Габриел и тя се съгласи с други

...
Предложих на Мария Габриел и тя се съгласи с други
Коментари Харесай

Николай Денков: Още преди седмица казах ясно на Мария Габриел, че...

Предложих на Мария Габриел и тя се съгласи с други механизми, тъй че ние да можем да работим дружно във връзка с контактите с външния свят, съобщи той, съобщи Нова тв.

Денков изясни от кои изходни позиции са почнали диалозите с ГЕРБ. Първото е, че след девет месеца ще бъдат заменени министър-председателя със заместител министър-председателя. Второто е, че съставът ще остане същият, в случай че не се разберем с Мария Габриел кои министри биха могли да бъдат заменени, в случай че има съображение за това. И че ще работим по управническа и законодателна стратегия, които бяха показани на всички, изброи той.

 

Тъй като бяха направени няколко оферти, които наподобяват потребни за България, ние се съгласихме да влезем в диалози, които да дадат опция за ръководство на страната за четири години, цялостен мандат, уточни министър председателят в оставка и добави, че второто, за което са се съгласили от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), е да обсъдят по какъв начин би могъл да се балансира по-добре съставът на Министерския съвет (МС), само че още веднъж тръгвайки от това, което сме се разбрали авансово. „ И трето, добави Денков – да сключим съглашение, което да задава разпоредбите, по които могат да се вземат решенията “, разяснява Николай Денков и добави, че това дълготрайно съглашение е трябвало да разреши държавно управление и парламент да работят в синхрон за реализиране на дилемите и целите, които са сложени.

Имахме съвсем цялостно единодушие по текста на съглашение. Беше квалифициран текст на законодателна стратегия. ГЕРБ отхвърли да влезе в разискването му, уточни още Денков.

 

Сегашният състав на Министерски съвет е селекциониран дружно, той не е на ПП-ДБ. Съгласихме се да бъдат заменени министри, а през днешния ден в 18:00 часа ни споделиха, че са подготвени държавното управление да остане, само че да не се подписва в този момент съглашение, изясни той.

 

Крайният период се дефинира от Конституцията. Той е седем дни. Ако ГЕРБ-СДС върнат празен мандат, значи, че са се отказали от сформиране на държавното управление, уточни още Николай Денков.

 

На ексклузивен брифинг от ГЕРБ оповестиха, че с ПП-ДБ имат фундаментално разграничение във връзка с това да бъдат признати като равнопоставен сътрудник. От партията обявиха още, че в случай че до 12:00 часа на следващия ден ПП-ДБ нямат предпочитание да споделят властта, ще върнат несбъднат мандата на президента.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР