Предложих добронамерен бартер с опонентите на майките. За мен проблемът

...
Предложих добронамерен бартер с опонентите на майките. За мен проблемът
Коментари Харесай

Условието за оставка на Мая Манолова - решаване на проблема на майките на деца с увреждания

Предложих доброжелателен бартер с съперниците на майките . За мен казусът им е над всичко и той не може да бъде използван за персонални упоритости и цели. Това стана ясно от думите на националния омбудсман Мая Манолова в ефира на bTV по отношение на продължаващите митинги в цялата страна на майки на деца с увреждания.
Ако толкоз елементарно се натрупа рейтинг, ето това е една опция, аз се оттеглям и те (опонентите на Мая Манолова - бел. ред.) вземат решение казуса вместо мен, разяснява Манолова.
Няма естествен човек, който в действителност да не се е трогнал от казуса на тези смели дами. Те заслужават цялата ни поддръжка за това. Продължавам да се боря за тези закони, тъй като това са дела - Законът за персоналната помощ, Законът за обществените услуги, разясни Мая Манолова.
Решаване по най-бързия метод на казуса на майките - това е изискването за оставката на публичния бранител, разясни още Манолова. Нямам политически упоритости, имам упоритости да си правя работата почтено и честно, безапелационна бе тя.
Не съм взела участие в конфликта на майките. Аз мисля, че това опълчване разрушава солидарността, морала и човещината в нашето общество. Това, което аз чаках, е всички спорещи страни да седнат към една маса и да се чуят причини, сподели публичният бранител.
Регистър на хората с увреждания няма, няма информация, няма статистика . Според специалистите на Социалното министерство, ще са нужни 105 млн. лева с цел да получат асистентска услуга 77 000 хора с увреждания. Влизам в ситуацията на финансовия министър - всички му желаят пари . Той би трябвало да разбере, че за парите, които дава за персонална помощ, могат да бъдат обезпечени средства за асистентски услуги на доста повече хора, стана ясно още от думите на Манолова.
Майките сега не могат да разчитат на асистентската услуга. Тези пари се харчат неефективно, няма законови правила, по които се урежда асистентската услуга. Майките са ужасно прави. Ние сме обществена страна съгласно смисъла на българската Конституция, съобщи Мая Манолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР