Предложено законодателство за регулиране на стабилните монети срещна двупартийна съпротива

...
Предложено законодателство за регулиране на стабилните монети срещна двупартийна съпротива
Коментари Харесай

Може ли Илон Мъск да пусне своя собствена стабилна монета и да доминира сектора?

Предложено законодателство за контролиране на постоянните монети срещна двупартийна опозиция в Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите.

Някои законодатели показват опасения, че законопроектът може да отвори вратата за софтуерни водачи като Илон Мъск да вкарат свои лични постоянни монети и след това да преобладават в световния бранш на разплащанията.

Законопроектът, чийто създател е представителят Дон Байер, има за цел да задължи емитентите на постоянни монети да си обезпечат банков контракт, да се придържат към наредбите на Федералния запас и да получат утвърждение от Министерството на финансите и Федералната организация за обезпечаване на депозитите (FDIC).

Освен това законопроектът има за цел да предотврати потреблението на постоянни монети за противозаконни действия като пране на пари и финансиране на тероризъм.

Въпреки това някои членове на комисията настояват, че законопроектът е прекомерно необятен и може да задуши нововъведенията и конкуренцията в бранша на криптовалутите.

Те също по този начин се притесняват, че това законодателство може да даде на софтуерните колоси незаслужено преимущество, като се имат поради техните обилни запаси и въздействие, което да им разреши да съблюдават наредбите и да навлязат на пазара на постоянни монети.

Председателят на комисията, Максин Уотърс, изрази опасения, че законопроектът може да проправи път на компанията на Илон Мъск “ ” да пусне своя лична постоянна монета и да се утвърди като световен снабдител на заплащания.

Уотърс го разказа като “ ” и прикани сътрудниците си републиканци да преразгледат поддръжката си за законопроекта.

Републиканецът Патрик Макхенри, най-възрастният член на комисията, също показа запасите си към законопроекта. Макхенри се притеснява, че законодателството може да докара до нерегулиран пазар, следен от Марк Зукърбърг, който сега е изправен пред обвинявания в пренебрежение към Конгреса по отношение на неправилното справяне на Фейсбук със свадите, свързани с поверителността на данните.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР