Предложенията за ще бъдат оттеглени, за да се прецизират, след

...
Предложенията за ще бъдат оттеглени, за да се прецизират, след
Коментари Харесай

ИАГ: Промени в Закона за лова - само с консенсус

Предложенията за ще бъдат оттеглени, с цел да се уточняват, откакто провокираха мощна социална реакция.
Получени са над 1500 мнения и оферти, които следва да бъдат прегледани и в границите на месец да има консенсусен план – това изясни пред БНР инж. Мирослав Маринов, изпълнителен шеф на Агенцията по горите.
Законопроектът не се връща за изцяло преразглеждане, посочи той. В образуваната разширена работна група са включени както природозащитници, по този начин и представители на университетските среди. Вече са извършени срещи с и Българското сдружение за отбрана на птиците.
„ Ако обществото в действителност е срещу тези промени, ние ще се съобразим в края на краищата “, разяснява Мирослав Маринов. Той съобщи изрично, че „ няма да се позволяват токсини, гърмежи, неселективни клопки, огледала, електрошокове и други неразрешени средства “.
 Четири лапи сигнализира за законови промени, застрашаващи даже предпазени типове " Четири лапи " сигнализира за законови промени, застрашаващи даже предпазени типове
Скандални промени на Закона за лова и запазване на дивеча, които да разрешат използването на неразрешени средства за лов, готвят от Минист...
Относно потреблението на термовизия като средство за нощен лов, инж. Маринов означи, че термовизията ще бъде средство единствено за разкриване на обекта. Стрелбата ще се реализира с уреди за нощно виждане.
Ще предложим такива промени, които ще се одобряват с консенсус, акцентира Мирослав Маринов.
Относно намесата на армията и полицията в, Маринов разясни, че са имали поради „ чиновници на Министерство на вътрешните работи и МО, които са ловци и имат право на подборен отстрел на дивя свиня “.
Санитарният отстрел ще се практикува единствено в избрани райони, където плътността на дивата свиня е в избрана централизация, добави още инж. Маринов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР