Предложенията за промени в Конституцията са на ПП-ДБ и ГЕРБ.

...
Предложенията за промени в Конституцията са на ПП-ДБ и ГЕРБ.
Коментари Харесай

Пеевски: Предлагаме главният прокурор да не бъде преизбиран

„ Предложенията за промени в Конституцията са на ПП-ДБ и ГЕРБ. Движение за права и свободи ги припознаха. Единствено не се съгласихме с предложенията за кметовете и те отпаднаха, тъй като казахме ясно, че ограничаването до два мандата на кметовете няма да го подкрепим “. Това съобщи Делян Пеевски от Движение за права и свободи, съобщи кореспондент на БГНЕС.


„ Наблюдавам изявления на Величков, на Лена Бориславова, че има оферти на Движение за права и свободи, такива наши оферти няма “, акцентира Пеевски.

Той изясни, че персонално от Движение за права и свободи ще предложат основният прокурор да не ръководи прокурорския съвет, а някой определен от съвета и за мандатността основният прокурор да има мандат от 5 години.

„ Решенията основният прокурор да ръководи прокурорския съвет и основният прокурор да може да бъде преизбиран беше резултат от плана на работните групи на ПП-ДБ и ГЕРБ и ние го припознахме, само че като се замислихме е по-добре да има ограничавания, с цел да не се задържа един човек за толкоз дълго време на власт “, сподели още Пеевски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР