Предложенията за промени в двете наредби - за командировъчните в

...
Предложенията за промени в двете наредби - за командировъчните в
Коментари Харесай

Ще има ли ръст на парите за служебни пътувания, какво реши НСТС

Предложенията за промени в двете наредби - за командировъчните в страната и за тези в чужбина, ще влязат в дневния ред на съвещанието на Министерския съвет (МС) в сряда.

Това удостовери вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров пред публицисти след съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС).

На тристранката синдикатите поддържаха двете наредби. От работодателските организации също показаха поддръжка.

Съображение беше изказано от Българската търговско- промишлена палата (БТПП) по отношение на част от наредбите, които се оферират, не следва да бъдат предмет на груповото трудово договаряне, уточни Лазар Лазаров. Той сподели, че по принцип БТПП поддържат плана на разпоредба.

С постановлението на Министерски съвет за изменение и допълнение на Наредбата за служебните командировки и специализации в страната, препоръчан от Министерството на труда и обществената политика, се планува нарастване на минималния размер за дневните разноски при командировка от 20 лева на 40 лева

Проектът на разпореждане на Министерски съвет за изменение в Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина, импортиран от Министерство на финансите, дава предложение за покачване на дневните командировъчни съгласно виталния стандарт в страната, в която се планува да пътува командированият. Така сумата за дневни пари може да варира от 39 евро (например за Словакия) до 59 евро (за Великобритания) в границите на Европа. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР