Предложенията за нови правила за прием в първи клас в

...
Предложенията за нови правила за прием в първи клас в
Коментари Харесай

Новите правила за прием на първолаци разгневиха родители

Предложенията за нови правила за банкет в първи клас в София провокираха още веднъж напрежение измежду родители. Тази година водещ е правилото на уседналост.

В квартал Витоша, където бъдещата първокласничка София живее, има детска градина, само че нито едно учебно заведение. Майка й следи от близко измененията в разпоредбите за кандидатстване.

Миналата година София попадала в 107-мо учебно заведение в административния регион Лозенец, където живеят. Сега домът им е избран към 11-то учебно заведение в Дианабад. Майката упорства щерка й да учи в регион Лозенец, където заплащат налози.

Друг проблем е, че фамилията не дава отговор на условието за най-малко 3 години уседналост за оптимален брой точки.

Искам да успокоим родителите, броят на местата в столичните учебни заведения е доста, доста по-голям от броя на децата, които аплайват, съобщи Тодор Чобанов, зам.-кмет на София.

Майката на София обаче се надява, че свободните места не са в крайните квартали.

В най-желаните учебните заведения получават и сигнали за риск от делене на братче и сестриче - когато каката или баткото са признати по остарялото райониране, а по новото домът на по-малкото дете не попада в територията на същото образователно заведение.

Такива са и огромна част от десетките оферти, оповестени на уеб страницата на общината. От Московска дават обещание да дадат преимущество. Общественото разискване продължава. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР