Предложенията за членове на КЕВР постъпиха вчера в 18:00 часа.

...
Предложенията за членове на КЕВР постъпиха вчера в 18:00 часа.
Коментари Харесай

ГЕРБ: Предложенията за КЕВР са от ПП и ИТН |

Предложенията за членове на КЕВР постъпиха през вчерашния ден в 18:00 часа. Единият е от " Продължаваме промяната "  и е зам.-министър на енергетиката, а вторият е от " ИТН " и името му стартира с " Г ". 

Това заяви на брифинг Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. Той не загатна имена. Вчера " " заяви, че номинациите са зам.-министърът Станислав Тодоров и Благой Голубарев - енергиен специалист от Има Такъв Народ.

Делян Добрев заяви, че през днешния ден парламентарната му група ще внесе план за решение за обезщетения за високите цени на тока. ГЕРБ-СДС упорства държавното управление да компенсира 100% от нарастването на цените на тока за лечебни заведения, общини, театри, учебни заведения, детски градини, старешки домове и религиозни храмове. В отговор на въпрос от кое място ще дойдат парите за тези обезщетения, той отговори: " Откъдето пристигнаха парите за обезщетения за ЕРП-тата ".

Добрев не отговори непосредствено и на въпрос дали практиката бюджетът да се трансформира с планове за решения на Народно събрание е добра процедура.

Вчера по време на съвещанието на енергийната комисия Дани Каназирева от ГЕРБ предложи и по този начин цените за тока да бъдат понижени. Предложението беше отхвърлено. Изненадващо даже Рамадан Аталай от Движение за права и свободи разкритикува тази концепция и косвено упрекна ГЕРБ в популизъм. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР