предложенията си за нова Конституция ГЕРБ се е съсредоточил върху

...
предложенията си за нова Конституция ГЕРБ се е съсредоточил върху
Коментари Харесай

Менда Стоянова за Конституцията: Съсредоточили сме се върху области, които са критични

предложенията си за нова Конституция ГЕРБ се е съсредоточил върху области, които са сериозни. Това съобщи пред депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

"Става въпрос за правосъдната система, където могат да се добавят и трансформират още доста неща за реализиране на конституционна самостоятелност. Има и няколко оферти, към които всички български жители обявиха поддръжката си на референдума преди няколко години ", разяснява тя.

По думите ѝ през вчерашния ден по време на консултациите с обособените партии, е било конкретизирано, че това, което е импортирано досега, е минимално, а смисълът е бил да се повдигне въпросът за Велико народно събрание и нова Конституция.

"От Вътрешна македонска революционна организация ясно показаха своята кардинална поддръжка за привикване на Велико Народно заседание и подготовка за нова Конституция. Нормално е те също да имат някакви свои оферти, които да желаят да бъдат включени ", разясни Стоянова.

Тя добави, че НФСБ също са декларирали, че имат сходни оферти.

"Вероятно и другите групи, в случай че успеем да внесем предлагането за привикване на Велико народно събрание и нова Конституция в Народното събрание, също ще имат своите хрумвания. Тепърва предстоят диалозите всъщност ", уточни още Стоянова.

На въпрос дали от ГЕРБ организират неофициални диалози с вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия Стоянова бе безапелационна, че не водели никакви подмолни диалози с който и да било.

"Категорично декларирам, че не водим никакви подмолни диалози с който и да е било. Българска социалистическа партия като виновна политическа мощ е добре да организира дебата в своите структури и да вземе решение ", означи тя.

Според нея Велико Народно заседание с 400 депутати, ще бъде доста по-легитимно да организира дебата и гласуването за промени в Конституцията от актуалното постоянно.

Менда Стоянова изрично опроверга и обвиняванията, че ГЕРБ са се насочили към Велико народно събрание, с цел да печелят време.

"Затова ние желаеме още на 2-и септември, първият работен ден на Народно събрание, да внесем, в случай че успеем да съберем 120 подписа, това предложение. За да може в най-ранния период, 2-и ноември, да има изясненост дали ще има поддръжка и да е ясно какво ще се случи ", сподели още депутатът от ГЕРБ.

Ако не бъде събрана нужната поддръжка за промени в Конституцията до 2 ноември Стоянова уточни, че ГЕРБ ще вземе своите решения в друга фактическа конюнктура.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР