Предложенията на пазара на втечнен природен газ (LNG) през 2018

...
Предложенията на пазара на втечнен природен газ (LNG) през 2018
Коментари Харесай

Експерти: Предложенията на пазара на LNG през 2018 г. ще се увеличат с 35 млн. тона


Предложенията на пазара на полутечен природен газ (LNG) през 2018 година ще се усилят с към 35 млн. тона, което е малко повече от аналогичните данни за тази година. Това считат специалистите от съветския Енергиен център към бизнес учебното заведение „ Сколково “.

„ Общо през идната година предложенията за полутечен природен газ на световно равнище ще са с към 35 млн. тона повече, което е малко над количествата LNG през тази година “, се споделя в месечен обзор на нефтогазовия пазар на Енергийния център, представен от Прайм.
Експертите по едно и също време с това означават, че спомагателните оферти през тази година са били изцяло погълнати от пазара, „ въпреки и не във всички случаи по цени, които покриват цялостните разноски за всички производители “.

Най-общо всички нови австралийски LNG-проекти към този момент са на пазара и се чака пуска единствено на Prelude LNG с мощ от 3,8 млн. тона, а също по този начин и на Ichthys LNG с мощ от 8,9 млн. тона, споделят специалистите в прегледа.

„ В Съединени американски щати са пуснати обаче единствено четири линии от завода Sabine Pass (18 млн. тона), което е 27 % от строящите се и работещи в Съединени американски щати мощности по втечняване. През ноември би трябвало да стартира натоварването на първата линия от 5,5 млн. тона и на завода „ Ямал СПГ “, прибавят специалистите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР