Предложенията на ГЕРБ-СДС за бюджет 2023 се покриват до голяма

...
Предложенията на ГЕРБ-СДС за бюджет 2023 се покриват до голяма
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага промени в бюджета, свързани с увеличаване на заплатите в МВР, МО, НОИ и др.

„ Предложенията на ГЕРБ-СДС за бюджет 2023 се покриват значително с тези на КТ „ Подкрепа “, сподели Теменужка Петкова след среща на депутати от парламентарната група с представители на синдиката.

„ ГЕРБ-СДС внася през днешния ден оферти в региона на сигурността, свързани с възнагражденията в Министерство на вътрешните работи, Министерство на защитата, заплатите в Национален осигурителен институт. Предвидили сме също едно предложение, което е обвързвано с увеличение на заплатите на чиновниците в Национален осигурителен институт, увеличение на заплатите в Българската организация за сигурност на храните, Изпълнителната организация по горите, също там 8 милиона е предлагането, което вършим за двете организации до края на годината от 1 август “, съобщи още Петкова, оповестява Българска национална телевизия.

„ За тази година предвиждаме да бъдат увеличени средствата за фонд „ Работна заплата “ с 8 милиона лв. общо за двете организации. В региона на образованието сме подготвили поредност от оферти, които дръзвам да настоявам, че са извънредно значими. Едно от тези оферти е обвързвано с създаването на разнообразни стратегии, свързани с материалната база на учебните заведения – това е една доста сериозна тематика, знаете, която е обвързвана и с и развиването на инфраструктурата в образованието.

Подготвили сме предложение, обвързвано с увеличение на разноските за храната в образованието и предлагането е обвързвано с нарастването на възнагражденията в държавните висши учебни заведения, Българска академия на науките на университетския състав. Ще търсим поддръжка от нашите сътрудници. Колегите от КТ „ Подкрепа “ останаха задоволени от предложенията, които сме създали, защото те значително покриват техните оферти “, съобщи още Петкова.

Тя добави, че е подложен въпрос, обвързван с възнагражденията в АПИ, в Национална агенция за приходите, в Агенция „ Митници “.

„ Знаете, тези две организации са извънредно значими от позиция на приходната част на бюджета. Разчитаме извънредно доста на тези хора, тъй че ние ще се борим в границите на идния бюджет 2024 да можем да правим надлежно промените, които сме възнамерявали, тъй че тези браншове, тези несъответствия да бъдат преодолени. И нещо доста значимо – във връзка с възнагражденията на Центъра за незабавна здравна помощ и РЗИ – подготвили сме предложение, обвързвано с увеличение на фонд „ Работна заплата “ с 36 милиона лв. “, добави Теменужка Петкова.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР