Предложенията на БСП можеха да сработят и да премине по-леко

...
Предложенията на БСП можеха да сработят и да премине по-леко
Коментари Харесай

Гечев: Болниците не трябва да са търговски дружества

" Предложенията на Българска социалистическа партия можеха да сработят и да премине по-леко икономическата рецесия в България. " Това съобщи в " Денят ON AIR " на телевизия Bulgaria ON AIR депутатът от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев.

" Българското държавно управление реагира доста по-слабо и без никакви цели, за разлика от сътрудниците си в Европа. Трябва да се помогне на всички, само че във Франция и Германия имаше цели ", уточни проф. Гечев.

По думите му " ограниченията са освен слаби, само че и закъснели ".

" Много по-рано трябваше да реагира държавното управление и да обезпечи лекарства, защитни средства и инсталация за лечебните заведения ", разяснява депутатът.

" Ние се намираме в доста тежко положение и освен в здравната система. Легла има, само че хората умират на стълбите. Частните лечебни заведения също са пред банкрут, тъй като не могат нито да одобряват Коронавирус заболели, нито да извършват техните функционалности. Здравеопазването е в безредица и колапс, неприятното за стопанската система следва ", безапелационен беше проф. Гечев.

И добави, че евентуално минусът във Брутният вътрешен продукт няма да бъде 3, а 6%.

" Трябва да се откри златната среда сред опазване на здравето и стопанска система. Майсторството е да се откри подобен баланс, който да резервира живота, само че и стопанската система ни ", означи депутатът от Българска социалистическа партия.

Социалистът е на мнение, че партията предлага съществена смяна на фискалния запас и нова данъчна система.

" Искаме в стопанската система България да си влезе в ролята, където бюджетът се употребява за обществено частно партньорство ", сподели още проф. Румен Гечев.

И означи, че Българска социалистическа партия желае лечебните заведения да не са търговски сдружения и да не се стремят към повече облага, а да лекуват хората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР