Предложенията имат редица предимства. До момента сме наясно, че има

...
Предложенията имат редица предимства. До момента сме наясно, че има
Коментари Харесай

Бойко Пенков обясни как най-накрая ще получим читаво обслужване в болниците

Предложенията имат редица преимущества. До момента сме наясно, че има неуредици, има и недостатъци в работата на НЗОК. Те би трябвало да бъдат отстранени. НЗОК са институцията, която стои зад гърбовете ни, закупува за нас услуги и ние ги използваме.

Това разяснява пред Нова телевизия зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков по отношение на предлагането за промени в опазването на здравето, съгласно което ще можем да се осигуряваме и в частни фондове.

Новият здравен модел планува системата да е солидарна, както и до момента - здравна застраховка да се събира от всички, да се разпределя и от нея да се употребяват тези, които се нуждаят от здравна помощ.

„ С този модел се дава опция хората да изберат кой да се грижи за техните пари. И то по този начин да се грижи за тях, че те да бъда обгрижвани и да усещат внимание и грижа към тях. Това все още липсва”, сподели още той.

Според него с новия модел се не разрешава отрицателната селекция. „ Аз мога да имам хронични болести. Фондовете нямат право да откажат да ме обезпечават. Ние ще избираме фондовете, а не те нас. Няма никакво значение на какъв брой сме години и на от какво боледуваме”, сподели още той.

По думите на зам.-министъра на опазването на здравето няма никакъв късмет пакетът да бъде понижен. "Той се дефинира от министъра на опазването на здравето, а той употребява знанието на лекарите по кое време, какво би трябвало да се случва.

Единственото нещо, което всички могат да вършат отсега нататък е да подсигуряват на всеки човек покритие на този пакет и да предложат спомагателни услуги, от които може да се печели. От главния пакет не се планува да се печели”, изясни още Пенков.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР