Предложеният състав на кабинет днес не е съгласуван с преговорния

...
Предложеният състав на кабинет днес не е съгласуван с преговорния
Коментари Харесай

Асен Агов: Първоначалният план е бил да разтурят тази коалиция, да отидат на избори

Предложеният състав на кабинет през днешния ден не е координиран с преговорния екип на ПП-ДБ, обявиха от обединението. А немалка част от номинираните за министри не са давали единодушието си да вземат участие в кабинета.

" В интерес на истината - не чаках. Мислех, че ще има по-добър край цялата тази епопея, която стартира някъде в края на предходната седмица. Създаваше упования за добър излаз. Очевидно не е добър изходът, не е добър за жителите на България, не е добър въобще за страната. Сега ще почнат всички взаимни обвинявания ", каза журналистът Асен Агов в студиото на " Денят ON AIR ".

По негови думи е напълно явно, че ПП-ДБ ще се отдръпват, а и това е натурален ход. Той е безапелационен, че Бойко Борисов тласка България към нови избори, а повода се крие по-дълбоко от повърхността.

" Въпросът е Украйна. Тя стои зад всичко това. Войната в Украйна, която не върви добре за нея сега, заради ред аргументи, в случай че щете и поради прекъсването на американската помощ поради Тръмп. Опитите на Европа, които до момента са напълно първични да провежда своята защита по този начин, че хем да оказва помощ на Украйна, хем да възпира Русия, да подхваща други сходни дейности. У нас се почувства едно окопитване на умърлушените другари на Путин в България. Бяха се умърлушили покрай експанзията в Русия и около всичките жестокости, които направиха съветските войски там. Те разчитат, че Тръмп ще бъде определен, а той няма да бъде определен, тъй че те вършат неверен ход. Днешният ход с това внасяне на държавно управление, без единодушието на половината министри в него, е малоумен ход ", съобщи Агов пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът е на мнение, че този ход е авансово разискван и е бил първичният проект, а не нещо, което се е случило в последния миг. 

" Първоначалният проект е бил да разтурят тази коалиция, да отидат на избори, да се съюзят още веднъж с президента Радев. Само че, в случай че има предварителни избори, а най-вероятно ще има, те ще дадат почти същия резултат и още веднъж би трябвало да седнат на масата за договаряния, с цел да решат какво ще вършат. Няма по какъв начин да се оформи друго болшинство ", акцентира Агов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР