Предложеният от Украйна план за мир е абсолютно нереалистичен, заяви

...
Предложеният от Украйна план за мир е абсолютно нереалистичен, заяви
Коментари Харесай

Лавров: Предложеният от Украйна план за мир е абсолютно нереалистичен

Предложеният от Украйна проект за мир е безусловно нереалистичен, съобщи министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров по време на конференция след речта си пред общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

" Това е изцяло неизпълнимо ", сподели той и добави: " Не е допустимо това да бъде приложено. Това не е реалистично и всички го схващат, само че в това време те споделят, че това е единствената основа за договаряния ".

По думите на съветския първи посланик следващото предложение на Организация на обединените нации за така наречен зърнена договорка, също не може да признато. " Нито едно от обещанията, които Русия получи, не е изпълнено ", сподели Лавров.

Сред настояванията на Москва са връщане на главната селскостопанска банка към " Суифт " системата, свободен достъп на съветски кораби до пристанища в Средиземно море и други европейски портове, а също и решение на въпроса със застраховките, които са увеличени 4 пъти.

" Ние се ръководим от голата истина - а тя е: Зеленски и всички, които го ръководят във Вашингтон, Лондон, Брюксел, в един глас и твърдо изясняват, че няма никаква друга основа за мир с изключение на формулата на Зеленски. А формулата на Зеленски - тя може да бъде разказана по друг метод, само че е безусловно невъзможна за осъществяване. И всичко го знаят ", съобщи Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия.

Руският първи посланик уточни, че Армения и Азербайджан са уредили спора между тях за Нагорни Карабах и че съветските миротворци ще оказват помощ за това.

Лавров упрекна Запада, че се пробва да се натрапи като медиатор сред двете страни, какъвто по думите му, не е нужен.

" Ереван и Баку в действителност към този момент са уредили въпроса. Сега е време за създаване на взаимно доверие. Руските миротворци ще оказват помощ това да се случи ", добави съветският външен министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР