Предложеният от мен състав на правителство има основна политическа задача

...
Предложеният от мен състав на правителство има основна политическа задача
Коментари Харесай

Росен Желязков: Предложеният от мен състав на кабинет не е от поредните, а от проверените министри

Предложеният от мен състав на държавно управление има съществена политическа задача да възвърне ефикасното ръководство, с цел да се преодолеят следните дефицити – недостиг на доверието и легитимността, недостиг на целеполагането и целепостигането, недостиг на правоприлагането. Това сподели предп депутатите претендентът за министър председател с първия мандат Росен Желязков.

„ През последните години българското общество претърпява една от най-тежките политически рецесии от основаването на актуалната българска страна. Липсата на водачество и отговорност беше съпроводено с редица опити с неразбираем смисъл. Войната сред институциите и фрагментирането на обществото на твърди партийни ядра, които са опълчени към този момент хронично, са напът да трансформират политическата рецесия в рецесия на демокрацията ”, предизвести той.

„ Цената на тези феномени се показва в безвремиe, липса на ясна вероятност за жителите и закъснение на темповете за развиване на цялото общество. И още по-лошо – за всяка нация. Безкритичен популизъм. Публичната легитимация е належащо изискване за реализиране на постоянна държавна власт у нас в изискванията на растящо интернационално напрежение, граничещо с безпорядък и заплаха от международен спор. Гражданите утвърждават или не утвърждават дейностите на властта по разнообразни способи, в това число посредством присъединяване или безучастие в такива обществени дейности, каквито са изборите ”, изясни претендентът за министър председател.

Желязков регистрира, че от началото на демокрацията в България са извършени 15 парламентарни избори. „ От тях 4 са постоянни. Кредитът на доверие 90-а година стартира с 83% присъединяване на гласоподавателите в изборния развой, с цел да стигне до 34% през последните избори. 2021 година е белязана с 4 избора. 3 парламентарни и 1 президентски. Средно през последните 3 години в България се организират избори на всеки 6 месеца. Всичко това докара до дезинтересиране на обществото, което стана апатично и няма към този момент доверие да дава доверие. Това съставлява отмалялост, липса на интерес в гласоподавателите и гласоподаване единствено на твърдите ядра. Това е реакцията на народа ”, е мнението му.

Според него има два пътя за развиване. „ Единият е елементарен – това е пътят на разделянето, който ние практикуваме към този момент трета година. Другият е сложен. Труден, тъй като пътят на единението постоянно е сложен, само че го изискуем поради главните задания, които предстоят пред страната за благоденствие на народа ”, безапелационен е Желязков.

„ Предложеният от мен състав на Министерския съвет не е от следващите, а е от тестваните министри. Затова поемам ангажимент, че в случай че получим доверие, ние и моите сътрудници ще работим старателно, почтено и честно за това България да си върне самочувствието и уважението ”, сподели още Желязков./Нова

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР