Предложеният от ГЕРБ-СДС за премиер проф. Николай Габровски коментира по

...
Предложеният от ГЕРБ-СДС за премиер проф. Николай Габровски коментира по
Коментари Харесай

Николай Габровски: Злото победи и хората спечелиха


Предложеният от ГЕРБ-СДС за министър председател проф. Николай Габровски разяснява по време на брифинг в Народно събрание, че аргументите за това неговият проектокабинет да бъде отритнат в пленарната зала, са мощните партийни ползи и партийни пристрастености.

" На кръга излязоха положителното и злото. Хората заложиха на злото. Злото победи и хората завоюваха. Точно това се случи през днешния ден ", заяви  Габровски. Според него препоръчаните министри са имали шанса да продължат " по различен метод в българската политика ". " Това беше една гражданска иницатива, една гражданска храброст, която всички ние проявихме. Всички ние като експерти заложихме имената си в кабинет, който даваше надежда може би да тръгнем по един нов път ", сподели Габровски. И добави, че причините проектът за държавно управление да не бъде подсилен са мощните партийни ползи и пристрастености.

" Ако се развие най-вероятният сюжети, който е скептичен, ще прекараме една година от избори в избори ", предвижда Габровски. И за следващ път повтори, че няма да взе участие в проектокабинет с третия мандат.   " Относно третия мандат – ние дадохме всичко от себе си в първия и той трябваше да се осъществя. Всякакви комбинации и подмолни сделки са нещо, с което не желаеме нашите имена да се асоциират ", безапелационен бе Габровски.

Кабинет на малцинството

След като кабинетът " Габровски " не не бе утвърден, президентът Румен Радев би трябвало да даде втория мандат на идната по величина политическа мощ - " Продължаваме промяната ".

Съпредседатялят на Политическа партия Асен Василев съобщи, че не престават диалозите с " Демократична България " за сформиране на кабинет на малцинството. Очаква се договарянията да приключат в границите на един-два дни. " С Демократична България ще представим кабинет на малцинството, в случай че има гаранции, че той ще си свърши работата. Оттам нататък всяка парламентарна мощ ще реши дали желае да поддържа този кабинет непосредствено или косвено “, каза Василев.

По думите му, в случай че Народното събрание желае да се отнесе съществено към втория мандат, би трябвало законодателните актове, свързани с със законите за ПВУ, правосъдната промяна, промени в службите и бюджета, да влязат в програмата на комисиите и в зала, " с цел да се види някаква воля за работа ".  " Надявам се да има задоволително време да бъдат импортирани от Народното събрание тези девет гаранции, които са нужни, с цел да може един кабинет на малцинството да си свърши работата при липса на парламентарна поддръжка, да има време да се внесат в комисии ", сподели Василев.

На въпрос дали при съставянето на кабинет с втория мандат ще се търси разговор по избрани тематики с ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов отговори, че значителната тематика е корупционният проблем.  " Единственото нещо, за което сме упорствали, е този разговор да е сериозен – това, че си приказваме за едно, да ни кара да мислим, че ще забравим да си приказваме за огромните неща като корупционния проблем ", сподели Иванов. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР