Предложеният Бюджет 2022 донякъде решава проблема със скока на цените.

...
Предложеният Бюджет 2022 донякъде решава проблема със скока на цените.
Коментари Харесай

Каримански: Инфлацията се дължи на вноса, който се извършва в България

Предложеният Бюджет 2022 ненапълно взема решение казуса със скока на цените. Това разяснява пред Нова телевизия Любомир Каримански, ръководител на бюджетната комисия в Народно събрание.

" Трябва да имаме поради, че инфлацията се дължи на вноса, който се прави в България. Инфлацията в България, за последните месеци изключително, е привнесена. Разбира се има детайл, който се генерира и тук, само че по-голямата причина е привнесен от Европа ", разяснява Каримански.

Той отговори и на обвиняванията, че многото планувани разноски помпат инфлацията. Политическите съперници пресмятат още, че с високите цени и сметки в страната влиза по-голямо Данък добавена стойност.

" Все отново Бюджет 2022 не е влезнал в действие. Ако се подлагат на критика разноските, те още не са факт. Досега сме изпълнявали бюджетите на държавното управление " Борисов 3 ". А актуализацията беше, с цел да може хората да живеят по-спокойно ", съобщи Каримански.

Той беше запитан и за изявление на финансовия министър Асен Василев, преразказано от синдикатите, съгласно което виновност за това, че има толкоз доста работещи небогати имат работодателите и тяхната подготвеност.

" Не знам в какъв подтекст е казаното от министър Василев. Все има логичност. Моята е такава - продуктивността на труда би трябвало да се увеличи. Трябва да има задоволително преквалификация в обществения бранш. Начинът, по който се работи като продуктивност в този бранш. В последните години дефицитът в бранш " Държавно ръководство " се задълбочава ", разяснява Каримански. И изясни, че би трябвало да се обърне внимание на продуктивността и конкурентоспособността.

Според него не е в този момент моментът за увеличение на оптималния застрахователен приход. " Ще се опитам да приведа причини за какво. Нека надделеят причините ", съобщи Каримански.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР