Предложения, в унисон с обявената от кмета Димитър Николов борба

...
Предложения, в унисон с обявената от кмета Димитър Николов борба
Коментари Харесай

Предлагат двойно увеличение на сумата за стимулиране на раждаемостта в Бургас

Предложения, в унисон с оповестената от кмета Димитър Николов битка с демографската рецесия , внесоха общинските съветници от „ Възраждане “. С докладна бележка те оферират да се усилят средствата за ин витро процедури , както и финансовата помощ за поощряване на раждаемостта .

Общинските съветници от партията показват в предлагането си следните претекстове :

„ „ Възраждане “ приветства всяка крачка в битката с демографската рецесия, само че считаме, че в по този начин направения и показан упорит проектобюджет сумите, заложени в това направление са извънредно незадоволителни “.

Предложението им е да се усилят средствата за ин витро процедури, които се отпускат от община Бургас със 100 000 лв. и по този начин те да доближат сумата от 300 000 лв. .

В разноските по функционалност „ Социално обезпечаване, подкрепяне и грижи “ са планувани средства в размер на 450 000 лв. по общинската стратегия за поощряване на раждаемостта посредством еднократно финансово стимулиране на родители за поощряване на раждаемостта и подкрепяне на развъждането на деца на територията на община Бургас.

От партията оферират сумата да се усили двойно – до 900 000 лв., с цел да може действително финансовата помощ да е съответна на икономическото положение в страната.

Докладната бележка ще бъде гледана в непрекъснатите комисии към Общински съвет-Бургас през идващите няколко дни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР