Предложените цени за чадъри и шезлонги при новите търгове за

...
Предложените цени за чадъри и шезлонги при новите търгове за
Коментари Харесай

Вижте цените на чадърите и шезлонгите на плажа за лято 2023 г.

Предложените цени за чадъри и шезлонги при новите търгове за отдаване чартърен на плажове по Българското Черноморие доближават 50 лв.. Това демонстрират първите резултати от определените компании и подписани заповеди от министъра на туризма Илин Димитров, откри инспекция, осъществена от TravelNews в извършените процедури.

До момента са избрани трима наематели от близо 50 търга, като състезания се организират всеки ден. Плажовете се отдават чартърен за 5 години.

Най-висока наема цена е достигната за плаж “Младост ММЦ Приморско “ от 251 900 лева без Данък добавена стойност на година. За победител е избрана компанията „ Ем Би Би Турист “ ЕООД със притежател Михаил Борисов. Тя предлага оптималната цена за чадър и шезлонг от 50 лева, демонстрира заповедта на министъра. Началната цена на търга започваше от 117 153 лева без Данък добавена стойност.

Наемател на морски плаж „ Минерален басейн Север “ във Варна става „ Радон “ ЕООД с препоръчана цена от 32 400 лева без Данък добавена стойност на година. Собственик на компанията е Иван Кюмюрджийски. Максималната цена за шезлонг и чадър е 30 лева

За плаж „ Иканталъка 1 “ в Каварна е избрана за победител компанията „ ВитаЯна Хенди Кенди “ ЕООД със притежател Яна Данаилова. Годишният наем ще е в размер на 30 300 лева без Данък добавена стойност. Предложената оптималната цена за шезлонг и чадър е 20 лева

Министърът на туризма Илин Димитров разгласи, че участниците в търговете за плажовете са извънредно доста. „ Годишните цени за наем са се повишили над 7 пъти поради транспарантните процедури “, сподели той.

Димитров си сложи за цел да отдава плажовете чартърен, а не на концесия. Той изясни, че разликата сред двата разновидността е продължителността на контракта. З

а наем той е 5 години, като по-късно се открива нова процедура. При концесията договорът е за 20 години. По думите му по този начин ще може да се прави по-качествен надзор върху осъществяваната активност.

Той сподели още, че приоритет за министерството при сключването на контракт ще са чистотата и поддръжката на зоните, обособени за свободно плажуващи. Министърът акцентира при представянето на целите си за този мандат, че ще се организират транспарантни процедури по отдаване чартърен на плажовете.

На тях има видеонаблюдение и наличие на представители на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), Министерство на вътрешните работи и ДАНС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР