Предложението за рокада в МВнР дойде няколко часа след изказването

...
Предложението за рокада в МВнР дойде няколко часа след изказването
Коментари Харесай

На ход е президентът: Ще одобри ли Даниел Митов за външен министър

Предложението за рокада в Министерство на външните работи пристигна няколко часа след изявлението на водача на ГЕРБ, който пред симпатизанти в столицата разгласи, че в служебното държавно управление партията му поддържа само министъра на защитата и изиска промяна на министъра на външните работи.

Борисов предизвести, че в случай че Димитър Главчев не се съобрази с тази рекомендация, " ще направи да се съобрази след това ".

В първичния план на кабинета на Димитър Главчев отпред на ведомството трябваше да застане някогашният консул на България във Виена Ивайло Ценов . След като президентът Румен Радев подписа указа за назначението на служебния кабинет, стана ясно, че поста външен министър поема посланикът ни в Черна гора Стефан Димитров.  Главчев изясни, че Ценов се е отказал по персонални аргументи.

Късно нощес от " Дондуков " 1 оповестиха, че служебният министър председател предлага на президента Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи, а поста да заеме Даниел Митов .

Като претекстове за персоналната смяна се показват нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците от друга.

Опозицията в лицето на попитаха за какво водач на партия предлага лични промени в състава на длъжностен кабинет. 

Даниел Митов е заместник-председател на ГЕРБ. Той беше министър на външните работи във второто държавно управление на Бойко Борисов. В момента е народен представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР