Предложението за промяна в Конституцията е получено в правителството. То

...
Предложението за промяна в Конституцията е получено в правителството. То
Коментари Харесай

Ковачевски: Предложението за промени в Конституцията се намира в правителството

Предложението за смяна в Конституцията е получено в държавното управление. То ще бъде прегледано на едно от идващите съвещания на кабинета.


Това заяви македонският министър председател Димитър Ковачевски по време на присъединяване си в срещата на върха на НАТО във Вилнюс, съобщи БГНЕС. Според него " не по-късно от края на този месец предлагането за смяна в Конституцията на РСМ ще бъде изпратено в Народното събрание ". По мотив изказванията на водача на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски, че измененията са под " български диктат " Ковачевски сподели следното: Промените в Конституцията не са под никакъв диктат. Те са част от отговорностите посочени в Преговорната рамка, която бе призната от македонския парламент през месец юли предходната година без нито един глас " срещу ".

" Промените в Конституцията са глас за Европейски Съюз и за продължение на пътя към Европейски Съюз. За първи път се намираме в обстановката, когато ветото не идва извън, а идва от вътрешната страна, от нас самите ", сподели още министър председателят.

По отношение на казаното от Мицкоски, че стопира всевъзможни договаряния с ръководещите, Ковачевски съобщи, че " всеки има право да се самоизолира, в това число и част от политическата си партия, само че няма право да изолира страната ".

БГНЕС напомня, че Мицкоски приключи всякаква връзка с държавното управление и съобщи, че единственото нещо, за което е подготвен да преговоря, са диалозите за свикването на предварителни парламентарни избори. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР