Предложението за придобиването на Activision Blizzard от страна на Microsoft

...
Предложението за придобиването на Activision Blizzard от страна на Microsoft
Коментари Харесай

Шефът на Take-Two относно евентуално придобиване на компанията

Предложението за придобиването на Activision Blizzard от страна на Microsoft размести пластове в гейм промишлеността и предизвика мнозина да спекулират за идната сходна договорка тук. Едно от първите имена, които се завъртяха в общественото пространство бяха Ubisoft, само че съгласно последна информация е да се случи нещо напълно друго: компанията да стане пълноправна благосъстоятелност на братята Гийемо. Други огромни издатели в гейм пространството са да вземем за пример Electronic Arts и Take-Two Interactive. По отношение на последните, сходно обединение е малко евентуално, само че изпълнителният шеф на компанията Строс Зелник не го изключва. Това признава той в неотдавна оповестено изявление за IGN, наблягайки, че въпреки и самият той да не вижда сходна възможност, то фактът, че Take-Two е обществена компания, то в последна сметка акционерите в нея са тези, които вземат решение бъдещето ѝ.

„Ние сме обществена компания и сме тук с помощта на своите вложители. В този ред на мисли, опитът ни в основаването на стойност през годините приказва самичък за себе си. Смятаме, че пред нас следва едно ярко бъдеще и желанието ни е да си останем самостоятелна организация. Но тук сме поради своите акционери“, споделя Зелник. Самите Take-Two напоследък развързаха кесията и получиха Zynga и Roll7 (OlliOlli, Not A Hero). PlayStation Lifestyle на собствен ред разясняват, че сравнението на обстановката с Activision Blizzard не е напълно на място. Компанията е застрашена от множеството неточности на шефа на Activision Боби Котик и скандалното държание на част от управлението на компанията, което той персонално е укривал от акционерите и обществеността.

„Take-Two, които имат активи, като Grand Theft Auto и Red Dead Redemption в своето портфолио е надалеч по-голяма договорка от Activision Blizzard и придобиването ѝ няма да мине неусетно от властите“, разяснява Зармина Кхан.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР