Предложението за отстраняването на Иван Гешев като главен прокурор вече

...
Предложението за отстраняването на Иван Гешев като главен прокурор вече
Коментари Харесай

Връчиха на Гешев предложението за отстраняването му

Предложението за отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор към този момент му е връчено и тече 7-дневният период, в който той ще се запознае с претекстовете. Това се разбра от изявление на члена на Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев довечера пред Българска национална телевизия.



Боян Магдалинчев

" Приехме правила, съгласно които незабавно откакто се внесе предлагането, лицето би трябвало да бъде известено за доказателствата против него. Още в петък това искане беше изпратено на основния прокурор. Г-н Гешев го нямаше по това време в България. Той го подписа през днешния ден. Предложението стартира да тече, а в 7-дневен период господин Гешев може да направи несъгласие ", сподели Магдалинчев пред Българска национална телевизия.

След приключване на 7-дневния период, Висшият правосъден съвет първо ще реши допустимостта на предлагането на шестимата членове на прокурорската гилдия. Тук се обрисуват два разновидността - процедурата да е оптимално бърза и да завърши в границите на седмици до края на май или да се проточи, като се отсрочва неведнъж с просторен спор по процедурни въпроси. Ако Висш съдебен съвет откри незспазени условия в предлагането за отстраняването на Гешев, ще даде 7 дни да бъдат отстранени. Ако това не стане, предлагането се оставя без разглеждане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР