Предложението за нови избори трябва да бъде прието от две

...
Предложението за нови избори трябва да бъде прието от две
Коментари Харесай

Британският парламент отново забрани Brexit без сделка

Предложението за нови избори би трябвало да бъде признато от две трети от депутатите. Лейбъристите дават обещание да го поддържат, само че откакто дефинитивно бъде признат законът против Brexit без договорка.

Британският парламент гласоподава с 329 на 300 гласа довечера закон, с който да забрани страната да напусне Европейския съюз (ЕС) без съглашение. Резултатът беше предупреден, откакто във вторник депутатите поеха контрола над Камарата на общините, министър председателят Борис Джонсън загуби болшинството си от 1 човек, а 21 народни представители от Консервативната партия поддържаха опозицията.

Депутатите гласоподаваха нееднократно по тази тематика още по времето на предходния кабинет на Тереза Мей, с цел да покажат, че са срещу Brexit без договорка. Но решението за заледяване на работата на Народното събрание от понеделник (9 септември) им остави доста малко време да реагират на желанията на новия министър председател. Сега законът може да премине през Камарата на лордовете в четвъртък и да получи утвърждението на кралицата и да стане настоящ в понеделник.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Джонсън към този момент не отстъпва

След признатия на три четения текст министър-председателят изиска от депутатите да гласоподават за осъществяване на предварителни избори на 15 октомври. Предложенеито му би трябвало да бъде утвърдено от две трети от тях. Текст от закона задължава държавното управление да изиска от Европейски Съюз отсрочване на датата на Brexit, която в този момент е 31 октомври.

" Мнението на това държавно управление е да проведем избори във вторник 15 октомври ", сподели Джонсъв. " Ако към момента съм министър-председател на 15 октомври, страната ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври ". Според него нито една страна не желае избори, само че при тези обстятелства държавното управление не може да действа.

Джонсън съобщи, че премахвайки опцията за Brexit без договорка, Народното събрание " на процедура приключва договарянията " и " предава на Европейски Съюз контрола " върху това по кое време Обединеното кралство ще излезе от съюза.
Той укори депутатите, че са го принудили " да моли Европейски Съюз за пролонгация " и съобщи, че ще се опита да получи нова договорка за овакантяване на Европейски Съюз на срещата на върха в Брюксел на 17 и 18 октомври. Джонсън още веднъж напомни, че в случай че това не стане, Англия би трябвало да напусне на 31 октомври.

Отсрочката изисква единомислещо единодушие на останалите 27 страни от съюза. Лидерът на опозицията от Лейбъристката партия Джереми Корбин съобщи, че ще поддържа предварителните избори, когато законът бъде дефинитивно признат.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР